Здравейте, приятели!
Дойде моментът журито в състав Гюлер Ахмедова (управител La Scuola), Радея Гешева (преподавател в специалност Италианска филология, СУ “Св. Климент Охридски), Христиана Папазова (Fox Creative Studio) да обяви наградите от конкурса ни за есе “Защо уча чужди езици”.

Първо, бихме искали сърдечно да благодарим на всички, които участваха, и да окуражим всички онези, които питаха, но не успяха да се включат.
Радваме се, че се оказахме единодушни с публиката! И така, наградата от 10 безплатни учока по чужд езика получава Райна Даракчиева със своето есе “Запали ми вавилонска свещ” („Хората тръгват от, така да го наречем, състояние на завършеност, на постигнат просперитет и благоденствие по един или друг начин, но заради алчността си биват наказани и прокудени в свят, където са обречени на постоянно търсене на откраднатото щастие, на своя своеобразен изгубен рай и това търсене винаги завършва с неуспех. Любопитството ни е проклятие и грях също колкото е и благословия, то ни тласка към безразсъдство или прогрес, но дали нагоре или надолу, винаги променя съдбата ни като група и като индивиди и като цяло внася драматичност и интрига в иначе безнадеждния ход на времето. Та, предполагам, че освен всичките клиширани причини, основаващи се до една на любопитството и желанието за успех, към езиците ме привлича и желанието не аз да се науча на и от езика, ами и езикът да научи от мен. Мечтая да придобия силата да съчетавам и да си служа с думите така изкусно, толкова красиво да мога да съграждам нови единици, нови изрази, да създам новия Дон Жуан, Бай Ганьо или Ромео и Жулиета, да си опитомя езика, да мога да се наслаждавам на любимите си Маркес и Пабло Неруда на испански така, както съм абсолютно влюбена в оригиналния Шекспир и един ден, може би, кой знае, и мен някой да иска да ме чете в оригинал на български . Защото това ме кара да се чувствам богата, опиянена и омагьосана, да потъвам в чудото на красивите думи, било то на български, английски, немски, испански или някой друг прекрасен език и ме кара да мечтая някой ден да мога да си създам свои”).

Журото ни реши да награди с наша рекламна тениска още един участник, който също така ни впечатли! Това е Деница Вълева, която ни направи съпричастни към преживанията й в Езикова гимназия в Ловеч. („Уча чужди езици, защото подобрявам комуникативните си умения. Страстта ми към пътуванията се осъществява най-добре чрез компетентността ми в чуждите езици. Създавам нови и трайни познанства чрез владеенето на чуждите езици. Но света, в който живеем сега, е немислим без чуждоезиковите ни познанията, защото те са огромно предимство в намирането на работа или следването в чужбина. В България също намират огромно приложение и се търсят постоянно специалисти. Затова и аз бих искала да остана тук, за да се развивам личностно, но и да съм част от бъдещето подобрение на страната ни”).
Всички участници ще получат грамота за участие!
Благодарим на всички участници и им пожелаваме, да не спират да учат езици, защото „Езикът е пътят към мечтите”, както казваме ние от La Scuola – Language school!