Разгледайте снимки тук! 

Романтичният италиански град Реджо ди Калабрия (Reggio di Calabria) е красив и живописен пристанищен град и сред най-приятните за посещаване кътчета в Южна  Италия. Разположен е на самия връх на италианския ботуш и е най-големият и стар град в Калабрия.
Градът привлича с уюта и спокойния си начин на живот, чиито граждани са известни с гостоприемството си. Не забравяйте, че обедната почивка на италианците трае доста по-дълго от нашата и може да достигне до три часа. Това се дължи на  големите горещини в тези географски ширини.
Вечер можете да се разходите по Lungomare, хапвайки gelato или просто с чаша вино или aperitivo да се наслаждавате на dolce vita.
А колко хубаво би било да научите  или усъвършенствате езиковите си компетенции по италиански  именно в Università per Stranieri “Dante Alighieri” di Reggio Calabria?

La Scuola ще Ви помогне да осъществите мечтите си и да  се запишете на курс по италиански в италиански университет.
Курсовете за всяко едно ниво започват началото на всеки месец, целогодишно, като таксата за обучение в Университета варира според сезона.
Възможно е да се запишете на курс за няколко седмици или просто да се явите на изпит за сертификат.

Таксата за едноседмичен курс е 110 евро, а за двуседмичен- 165 евро, като през летните месеци е 190 евро.

Колко ще заплатите? Предплатете за курс в периода януари-март 2020  (можете да заминете през цялата 2020 г.) и получете 50% отстъпка от такса документи!

Такса документи от 50 евро  към La Scuola за уреждане на документация (кореспонденция с университета и при паричните преводи), сътрудничество при намиране на жилище, както и помощ при организиране на посрещането Ви в Италия. Допълнително  към сметката на университета се превежда таксата за съответния месец обучение (270 или 325 евро).

Всички наши бивши и настоящи курсисти получават отстъпка от 20 лв от такса документи към La Scuola, ако не е обявена друга промоция.

Къде ще живеете? La Scuola се е погрижила да имате избор на жилище  с всички необходими удобства в района на университета. Наши партньори са Reggio Holiday Study. Наемите на стаите са съобразени с продължителността на обучението ви и са както следва: 165 евро за настаняване в двойна стая и  215 евро за настаняване в самостоятелна стая. 

Как ще пътувате? Ние Ви препоръчваме  няколко маршрута: със самолет по линията София- Бари, след което да си резервирате онлайн билет за влака чрез сайта http://www.trenitalia.com/  или пък самолет София- Катаня (Сицилия), след това автобус до Месина (около 2 часа).  от Месина имате две възможности: ферибот до Сан Джовани (около половин час) и оттам влак за Reggio di Calabria (около половин час) или пък кораб от Месина ( Алискафо на Liberty Lines) до Reggio di Calabria.

Ако сте очаровани от Тоскана и искате да се втурнете в едно италианско приключение във Флоренция, вижте езиковите ни курсове в Istituto il David!

За допълнителна информация  се свържете с нас.