Разгледайте снимки тук! 

Романтичният италиански град Реджо ди Калабрия (Reggio di Calabria) е красив и живописен пристанищен град и сред най-приятните за посещаване кътчета в Южна  Италия. Разположен е на самия връх на италианския ботуш и е най-големият и стар град в Калабрия.
Градът привлича с уюта и спокойния си начин на живот, чиито граждани са известни с гостоприемството си. Не забравяйте, че обедната почивка на италианците трае доста по-дълго от нашата и може да достигне до три часа. Това се дължи на  големите горещини в тези географски ширини.
Вечер можете да се разходите по Lungomare, хапвайки gelato или просто с чаша вино или aperitivo да се наслаждавате на dolce vita.
А колко хубаво би било да научите  или усъвършенствате езиковите си компетенции по италиански  именно в Università per Stranieri “Dante Alighieri” di Reggio Calabria?

La Scuola ще Ви помогне да осъществите мечтите си и да  се запишете на курс по италиански в италиански университет.
Курсовете за всяко едно ниво започват началото на всеки месец, целогодишно, като таксата за обучение в Университета варира според сезона.
Възможно е да се запишете на курс за няколко седмици или просто да се явите на изпит за сертификат.

 

Колко ще заплатите? Такса документи от 100 лв   към La Scuola за уреждане на документация (кореспонденция с университета и при паричните преводи), сътрудничество при намиране на жилище, както и помощ при организиране на посрещането Ви в Италия. Допълнително  към сметката на университета се превежда таксата за съответния месец обучение (320 или 350 евро).

Всички наши бивши и настоящи курсисти получават отстъпка от 20 лв от такса документи към La Scuola, ако не е обявена друга промоция.

Къде ще живеете? La Scuola се е погрижила да имате избор на жилище  с всички необходими удобства в района на университета. Наши партньори са Reggio Holiday Study. Наемите на стаите са съобразени с продължителността на обучението ви и са както следва: 165 евро за настаняване в двойна стая и  215 евро за настаняване в самостоятелна стая. 

Как ще пътувате? Ние Ви препоръчваме  няколко маршрута: със самолет по линията София- Бари, след което да си резервирате онлайн билет за влака чрез сайта http://www.trenitalia.com/  или пък самолет София- Катаня (Сицилия), след това автобус до Месина (около 2 часа).  от Месина имате две възможности: ферибот до Сан Джовани (около половин час) и оттам влак за Reggio di Calabria (около половин час) или пък кораб от Месина ( Алискафо на Liberty Lines) до Reggio di Calabria.

Ако сте очаровани от Тоскана и искате да се втурнете в едно италианско приключение във Флоренция, вижте езиковите ни курсове в Istituto il David!

За допълнителна информация  се свържете с нас.