Ние се вслушваме в гласа на нашите курсисти и затова променяме условията и удължаваме срока за участие в конкурса! Считано от 22.05.2018 удължаваме срока за изпращане на есетата до 30 май 2018 г. включително. Всички есета ще бъдат публикувани в сайта ни на 31 май 2018 за Награда на публиката. Оценката на журито и публиката ще бъде обявена в сайта ни на 1 юни 2018 г. Успех на всички участници!

 В навечерието на празника българската просвета и култура и на славянската писменост, ние от La Scuola решихме да направим конкурс за младите хора! Това предизвикателство крие и награди.

Ако си на възраст от 14 г. до 26 г, напиши есе на български език на тема “Защо уча чужди езици” и го изпрати на office@lascuola.org  в периода от 16 май до 23 май 2018. Победителите ще бъдат обявени на 25 май 2018 в сайта ни.

Какви награди сме приготвили?

Наградата на журито е 10 безплатни урока по избор между един от следните езици: английски, испански, италиански, немски, френски, турски.

И тъй като ще споделим с вас всички есета, ще има и награда на публиката. Есето, което събере най-много харесвания на фейсбук страницата ни, ще получи специални подаръци от La Scuola. Всички събрани есета ще бъдат публикувани на сайта ни на 24 май.

Журито се състои от Гюлер Ахмедова (управител La Scuola, докторант в СУ “Св. Климент Охридски”), Християна Папазова (Fox Creative Studio), Радея Гешева (преподавател в специалност италианска филология)

Изискавания към есето:

файлов формат –  *docx;

(б) свободни от текст ивици (Margins) – 2,5;

(в) вид на шрифта – Tahoma;

(г) размер на шрифта – 12;

(д) междуредие – 1,15;

(е) формат на страниците – А4 (около 1800 знака с интервал);

(ж) обем на текста – минимум 1 страници, максимум 3 страници;